En viss återhämtning

I morse hade jag inget som stressade mig att hinna till gymmet en viss tid. Ingen PT och ingen tid att passa efteråt. Det är inte bara social interaktion som tar energi. Bara att ha saker bokade innebär en viss stress. Jag föredrar att kunna styra min egen tid till 100%. Att inte tvingas förhålla mig till någon eller något.

Jag var på gymmet tjugo i nio och satte mig på cykeln i en halvtimme. Sedan körde jag ett tre timmar långt och lugnt bröst- och axelpass. Trevligt folk kom och gick och jag hade någon att prata med nästan hela tiden. Dessutom kom Josefin dit idag igen - wow! Hon är verkligen taggad nu. I en hel timme gick/sprang hon 5-minutersintervaller på löpbandet. Sedan gjorde hon några benövningar, innan hon åkte till Shurgard med ännu en laddning packade flyttlådor. Hon frågade om jag ville följa med, men jag ville stanna kvar i ytterligare två timmar och njuta av mitt lugna träningspass. Observera att det var lugnt, vilket inte betyder att det var lätt. Tvärtom. Ett lugnt pass innebär att jag har gott om tid att ta mig upp till tunga vikter. Och många repetitioner. Det betyder inte att jag sitter och vilar extra länge eller fuskar med vikterna. Dessutom har jag dubbla mellanmål med mig. Och kör många magövningar i slutet. Idag övade jag dessutom lite posering innan jag åkte hem.

Klockan hann bli halv två innan jag var hemma hos Johanna med varsin hälsotallrik från Rhino. Min med kyckling och hennes med halloumi.

Efter maten ringde jag ett jobbsamtal, svarade på några mail och småfixade hemma (tvättade, tömde kattlådan, bäddade rent, tog emot en leverans etc.) innan jag duschade och tog en promenad bort till Katarina kyrka, där jag hade bokat en idrottsmassage hos Sthlm Physique. Den var otroligt välbehövlig, för min rygg och mina axlar var fulla med muskelknutor och triggerpunkter. Inklusive min högerarm som bråkar en hel del igen. Tennisarmbågen har blivit värre sedan jag fick stötvågsbehandling förra fredagen. Nu när kroppen inte har ett skyddande lager av fett, så är den extra känslig för belastning. Massage varje eller varannan vecka känns nödvändigt att boka in framöver. När jag måste ransonera bland mina bokningar, så kommer jag prioritera massage framför naprapati och hudvårdsbehandling. Även LPG måste klämmas in framöver.

Såhär mosig såg jag ut när jag klev upp från massagebordet och när jag gick in på Hemköp och handlade på hemvägen.

Jag behövde den här dagen utan stress och med tid att mellanlanda hemma i lugn och ro. Innan massagen. Och inga promenader förutom till och från tunnelbana och massage.

I morgon bitti har jag tackat ja till en mingel-frukost på GT30 klockan 8 och jag ska till terapeuten klockan 12. Och hinna träna däremellan. Det kommer inte att funka. Tidsmässigt kan det gå, om jag nöjer mig med en timmes träning. Men det vill jag inte. Och om jag väljer bort klocktiden och tittar på min psykologiska tid, så är det omöjligt. Jag kan helt enkelt inte gå på frukostminglet. Även om det är för att ringa i klockan, när ett bolag jag investerat i ska börsnoteras klockan 9. Jag borde visa mitt intresse och delta. Men inte på bekostnad av min energinivå. Det är det inte värt. Tajt med tid och mingel med en massa finklädda främmande människor kommer övertrassera mitt sociala konto. Lägg till en bruten kaffe- och frukostrutin. Fel mat i fel tid. Det kan inte bli annat än fel. Och få konsekvenser i flera dagar.

Nu ska jag laga vegetarisk chili con carne.

Gillar