En vanlig söndag

Jag är verkligen så tacksam för att jag får mina tidiga morgnar nuförtiden, när jag inte längre drogar mig med sömnmedicin. Att stiga upp innan klockan sex och s��tta sig med en stor mugg kaffe och tända ljus en söndagsmorgon är nog det bästa jag vet. Inte bara söndagar utan alla dagar. Men just på söndagar känns det lite mer soft och det är tyst nere på gatan och resten av världen sover. Det ger mig en särskilt slags sinnesro.

Tack vara mina nygamla tidiga morgonvanor klev jag in på gymmet klockan åtta i morse. Då hade jag ändå tagit det väldigt lugnt hemma innan jag åkte. Älskar det! Att inte komma dit klockan nio och ha stressat.

Det blev fyra timmar träning idag också. Också en ny vana, haha! Jag pratade med en kille jag aldrig sett tidigare (vi cyklade samtidigt i 35 minuter) och med en kille jag bara hejat på tidigare. Och alla de vanliga såklart. Klockan tio hämtade jag min kaffetermos och saffransproteinpannkakan jag stekte på morgonen.

Halv ett var jag hemma och fixade lunch till mig och Johanna. Med tanke på hur bra hon åt tacos igår kväll, så plockade jag fram resterna idag. Och gjorde ny vegofärs. För att markera att det var en engångsföreteelse igår, så lämnade hon ett hörn av sin taco idag, haha!

Efter maten gick jag till Södra station och returnerade poseringsskorna jag fick utbytta, innan jag promenerade till Norrmalm för att göra en insculpt-behandlng hos Anna. Den tog bara en dryg timme.

På hemvägen gick jag längs Drottninggatan, för jag ville till Cubus för att se om jag hittade en fuskpolo de hade förra året. Den fanns inte på hemsidan, men jag hoppades att den skulle finnas i butiken. Annars hade jag bestämt mig för att sticka en. Jag har nämligen kommit på att det är ett ypperligt bra plagg, för att slippa en jobbig halsduk, vilket jag är väldigt dålig på att använda. I stället fryser jag ständigt i urringningen och om halsen. Om jag inte har en polotröja och det har jag väldigt sällan.

När jag var liten fick jag inte gå ut utan puskpolo. Jag är uppvuxen med fuskpolo. Ingen av mina kompisar hade det. Bara jag. Min dröm var att få en halsduk, men min mamma tyckte att det var mycket mer praktiskt med fuskpolo. Och det hade hon ju rätt i. Mina barn har också haft fuskpolo.

Till saken hör att fuskpolon på Cubus var större och längre. Nästan som en öppen tröja utan ärmar. Alltså ser det ut som en tröja, även om man går med jackan uppknäppt. Det var just den detaljen som fångade mitt intresse. Alltså förra året när jag såg den i förbigående utan att köpa.

Och vilken tur jag hade! Det fanns en enda kvar! Troligen överbliven från förra året, för den hängde helt ensam bland andra grejer.

Jag passade på att köpa tre förpackningar med sockor till Johanna också. Små vita. Det är hål eller nästan hål på alla hon har. Jag tycker om att byta ut alla samtidigt, för att bara ha likadana att para ihop i tvätten.

Nu ska jag ta itu med ytterligare en månad och leta efter kvitton till kontoutdraget. Josefin har fått i uppgift att leta efter de som saknas för augusti och jag ska börja med juli. Och sedan ge henne i uppgift att skaka fram de som saknas där. Successivt ska vi jobba oss ett år bakåt i tiden. Det ska nog gå. Mitt mål är att göra lite varje dag. Då borde vi hinna klart innan november är slut.

Förresten, jag måste ju berätta att jag inte åt någon glass igår kväll. Jag åt naturell yoghurt med nyponpulver, två glutenfria chia-knäckebröd med ost, ett plommon, en clementin och 25 gram jordnötter. Och utraderade hela mitt kaloriunderskott. Men med nyttiga kalorier :)

Gillar