En vanlig måndag 

Måndag = PT och terapeut. Det vet alla som följt mig ett tag. Nuförtiden känner jag mig extra taggad inför passen med Farid, eftersom vi har vårt tävlingsprojekt. Jag är hans enda tävlande kund och jag vet att han tycker att det är lika spännande som jag. Det är flera år sedan han hade ett tävlingsteam senast. När vi lärde känna varandra 2015 var han iväg och coachade på tävlingar stup i kvarten.

Som vanligt stod det ben på måndags-schemat. Jag kände mig liiiite svag innan passet. Lite energilös, lite varm och pyttelite snuvig, så jag tog min super-PWO när jag satt på motionscykeln. Jag låter bli crosstrainern tills jag har varit på Spinecenter med min förlamade tå. Stegen sparar jag till mina solskenspromenader. Jag cyklade i trettio minuter. Under tiden bokade jag en ny Bod Pod-mätning på Ylab på onsdag morgon. Det är fem veckor sedan jag gjorde den förra.

Efter passet med Farid hämtade jag min kaffetermos och körde i ytterligare nittio minuter. Totalt blev det tre timmars träning. Jag kände mig lite seg igenom hela passet, trots min PWO. Det passar bra med min inplanerade vilodag i morgon.

Igår kväll frågade jag Johanna om hon ville följa med till Andreas idag, men hon visste inte. Hela upplägget bygger på frivillighet och vad hon känner ett par timmar innan vi ska åka. Om hon vill följa med tar hon första timmen och jag tar den andra. Annars tar jag hela sittningen själv.

När jag messade från gymmet och frågade, så ville hon följa med. Bra!

Det betydde att jag kunde promenera hem från gymmet, eftersom vi skulle ta taxi till Luntmakargatan. Annars hade jag tagit tunnelbanan från gymmet och promenerat till Andreas. Solen sken och det var lika varmt ute som i helgen, så jag ville inte gå miste om min promenad.

När Johanna var inne hos Andreas gick jag till Bröd & Salt och åt en noga ihopplockad sallad (där jag specificerade alla ingredienser i Lifesum) och en kaffe, innan jag tog en sväng till Adidas-butiken. Dock utan att köpa något. När Johanna var klar skickade jag hem henne med en Bolt (taxi), innan jag fick min timme med terapeuten. Vi pratade om allt från min förlamade tå till vad jag ska göra med mitt liv. Alltså livet efter tävlingen.

Naturligtvis promenerade jag hem från Andreas och jag fick lägga band på mig för att inte ta en extra sväng. Eller en glass. Vädret inbjöd till båda delarna.

I stället handlade jag på vägen och köpte nyttigt rågbröd som jag åt med en skiva port salut.

Jag har dessutom ätit färsk ingefära och ett antal C-vitamintabletter, för här ska vi minsann inte bli förkylda. Det var visserligen bara i morse jag kände mig lite snuvig. Och när både ögon och näsa rann av den starka ingefäran. I övrigt har jag känt mig helt frisk om än lite seg. Men jag tror att det bara beror på min diet. Jag har inte så mycket reserver kvar längre.

Ikväll är det Gåsmamman! Som jag har väntat på den nya säsongen! Förra måndagen strulade Cromecast mellan telefonen och teven, så jag fick sitta vid köksön och titta på teven i köket. Jag hoppas få sitta i soffan ikväll.

Gillar