En tisdag med många steg

Klockan tio skulle "min kompis Jessica" (min stödperson) komma hit och vi skulle ha Teams-möte med vår socialsekreterare Anna. Vi har fortfarande kvar socialtjänsten i Ekerö kommun, trots att vi bor på Södermalm sedan mitten av februari. De har beviljade insatser (Jessica och kontaktfamilj) till Johannas 18-årsdag och de kvarstår oavsett vart vi skulle flytta. Detsamma gällde när Johanna hade LVU. Då kunde vi inte flytta för att bli av med det. Det är den kommun som gör omhändertagandet eller beviljar insatsen som är ansvarig.

Innan mötet med Jessica och Anna åkte jag till gymmet och körde ett snabbt och effektivt ryggpass på 75 minuter. Och biceps som ingår i ryggpassen såklart.

Jag beställde bullar från Bröd & Salt med Foodora och de kom samtidigt som Jessica. Jag hann precis trycka ut en kopp kaffe, innan vi kopplade upp oss. Kaffe efter träning är ett MÅSTE.

Anna är världens bästa socialsekreterare! Johanna har en bra soc, som man säger i livet som placerad och omhändertagen. Tyvärr ska Anna gå hem på föräldraledighet vid midsommar och Johanna är ledsen för det. Hon vill ha kvar henne.

Och det hade jag också velat såklart. Men min plan är ändå att vi ska bli "fria" från myndigheters inblandning i våra liv snarast möjligt i alla fall. Och att Anna försvinner blir ett första steg.

Dessutom ska Jessica sluta sista april. Det var anledningen till dagens möte. Anna undrade om jag vill ha en ersättare. Men jag sa nej. Om hon hade frågat för tre veckor sedan hade jag sagt ja. Så det kan hinna ändra sig igen.

Men det är väl ett tecken. Att Jessica slutar sista april (hon ska bli VD i stället för familjebehandlare) och att Anna går på föräldrarledighet i sommar. Ett tecken på att vi snart ska flyga på egen hand. Utan stödinsatser och skyddsnät omkring oss.

Förhoppningsvis kan vi breda ut vingarna, få luft under dem och hålla oss uppe.

Efter mötet med Anna (ungefär tjugo minuter) tog jag och Jessica en promenad i stället för att prata vid köksbordet. Jag följde med henne på några ärenden och sedan via hennes port (där vi sa hejdå) och hem. Det blev ungefär 8000 steg.

När jag kom hem klockan tolv försökte jag väcka Johanna. Hon vaknade klockan tre i natt och somnade inte om förrän jag hade åkt till gymmet. Det gick inte. En timme senare beställde jag sushi och då hade hon inget annat val än att stiga upp, haha!

Den senaste tiden har hon blivit helt beroende av Oboy. Även till sushi. När hon skulle blanda ett glas tog hon det sista i burken.

- Mamma, O´boyen är slut...

- Okej, jag kan gå och köpa direkt efter maten. Är det något mer du behöver?

- Köp toastbröd och vegetarisk skinka.

- Vegetarisk skinka, haha, okej. Då går jag till ICA Kvantum, för det finns säkert varken på hemköp eller Coop.

På Swedenborgsgatan ligger först Hemköp, sedan Coop och en bit längre bort ligger Kvantum. Jag hade aldrig varit där. Man bär ju inte maten längre sträcka än nödvändigt. Men nu gick jag alltså till Kvantum. Efter mycket letande (och jag frågade en som jobbar där) hittade jag vegetarisk skinka. Den såg så äcklig ut att jag köpte två olika varianter. Så kanske åtminstone en av dem är ätbar. Jag köpte toastbröd, ost och lite annat.

Som ni förstår gör jag allt för att Johanna ska äta, med tanke på hennes svåra anorexi med hot om LPT (tvångsvård) så sent som i mellandagarna.

När jag kom hem och packade upp upptäckte jag att jag hade glömt det viktigaste. O´boy.

Alltså var det bara att pallra sig ut igen. Till Hemköp den här gången.

Tror ni att Johanna drack någon O´boy sen? Nä, hon tog en Bolt till Josefin för att passa Milly och sova där i natt. Haha! Men hon blir säkert glad när hon ser att det finns en helt oöppnad förpackning i skåpet i morgon.

Eftersom det plötsligt hade blivit riktigt varmt och skönt ute (13 grader och sol) bestämde jag mig för att ta en långpromenad längs Årstaviken. Trots att jag var trött i benen (framförallt höfterna) efter gårdagens benpass och förmiddagens promenad.

Jag var ute och gick i 90 minuter, inklusive en sväng in på Lagerhouse och H&M i Ringen shoppingcenter. Om jag köpte något? Japp! Jag hade sett så mysiga mjukiskläder när jag var där med Jessica tidigare idag. Och så köpte jag gula ljus. Jag brukar inte påskpynta eller fira påsk, men ljusgula ljus är ju ändå lite trevligt såhär på våren!

Gillar