En solig höst-söndag

I morse sken solen återigen från en klarblå himmel, så jag valde att promenera till gymmet idag också. Eftersom det är söndag och tunnelbanan inte går hela tiden, utan med ungefär sju minuters mellanrum, så är det en stress att passa avgångarna. När jag gick utanför porten insåg jag att det skulle bli sex minuters väntan på perrongen om jag tog tåget. Alltså blev beslutet att väldigt enkelt att ta.

I början av träningspasset kände jag mig lite seg. Förmodligen för att jag hade ett för stort kaloriunderksott igår. Men efter någon timme kändes det bättre och när jag hämtade kaffet i skåpet i omklädningsrummet klockan tio kände jag mig nästan lika stark som vanligt. Jag var dock extra snäll mot mig själv under hela tretimmarspasset och fokuserade på volym och inte på tunga vikter. Min kropp är nog i behov av vila. Och då ger jag den vad jag kallar "aktiv vila" vilket betyder att jag tränar som vanligt, men lättare och snällare.

När jag hämtade mitt kaffe prick klockan tio sa en kille: "Du och dina rutiner!"

Japp, jag och mina rutiner. Jag älskar mina rutiner! Och det är mina rutiner som har gett mig framgång genom åren. Oavsett inom vilka områden det har handlat om. Alla borde ha fler rutiner i sina liv.

Och på tisdag ska jag vila helt och hållet, för då ska jag först till sjukgymnasten och läkaren med min förlamade tå, sedan på styrelsemöte i Saltsjöbaden och därefter på behandling hos Anna på Sthlm Aesthetics.

På tunnelbanan hem beställde jag mat från MAX Hamburgare. Den levererades tio minuter efter jag steg in genom dörren. Det tycker jag känns som en effektiv lunch-lösning, när man bara har en och en halv timme på sig innan man ska vara på en behandling på Norrmalm och gärna vill promenera dit med en omväg. Och man ska hinna både äta och duscha. Och när man vet att lilla fröken Johanna inte ätit något på hela förmiddagen.

Det blev en vego-burgare till henne och en kycklingburgare i salladsblad till mig. Och vi delade på en mellanstor strips. Hon åt typ tio stycken och jag åt resten.

Jag skulle vara på Sthlm Aesthetics klockan två och jag gick hemifrån klockan ett. Helt enligt min plan. Alltså hann jag gå längs Skeppsbrokajen och Kungsträdgården och njuta av solen i en timme. Det var så varmt att jag måste ta av mig jeansjackan och gå i bara t-shirt. Folk gick i shorts och linne. Och en del i täckjackor.

Hos Anna körde vi en Exilis-behandling och en Insculpt. Vi var klara redan vid fyratiden, så jag hann ta en omväg hem också. Jag köpte en stickad tröja, en halvlång kofta och en stickad klänning på Salt på Drottninggatan och en glass i Gamla stan. Årets sista våffla med sommarens favoritsmaker från Lejonet & Björnen. Saffran/honung och blåbärschesecake. Farid beordrade mig att äta en massa extra kalorier i helgen och jag bestämde mig för att lyda honom innan söndagen också tagit slut. Jag taggade honom i en story på Instagram och han skickade en massa applåder. Min PT behöver inte uppmana mig att äta lite och nyttigt. Han måste uppmana mig att synda, haha!

När jag kom hem hade Johanna (såklart) inte ätit någonting mer än den halva hamburgaren och tio stripsen till lunch, så jag skyndade mig att laga middag. Vegetarisk lasagne. Jag hade vegofärssås färdig i kylen sedan häromdagen, så jag behövde bara göra ostsås. Snabbt och smidigt.

Vad ska jag göra för att slippa vara mat-polis åt Johanna? Hon säger själv, att det blir bättre när hon flyttar hemifrån och själv kan bestämma och planera sina måltider. Att hon liksom "sparar sig" nu, för att kunna äta när jag kommer hem och serverar måltider. Då vill hon inte ha "råkat" äta något på egen hand precis innan. Men jag undrar. En viss oro känner jag såklart. Tur att det är mer än ett halvår kvar innan hon måste ta ansvar själv. Och jag kan gärna vara mat-polis. I nuläget matchar vi varandra ganska bra. Nu när jag minskar mina måltider och går på diet. Vi möts liksom halvvägs och äter snart lika mycket. Eller snarare lika lite.

Gillar