En soft dag före midsommar

I morse hade jag ingen stress till gymmet. Ingen PT-träning klockan nio och ingen sol på bryggan som ett dragplåster framåt klockan tio. Och ingen person jag ville tajma med min träning.

Trots att jag inte ställde någon klocka och trots att jag tog god tid på mig, så var jag ändå på gymmet kvart i klockan nio. Jag cyklade i tjugo minuter (trots att jag promenerat tre kilometer), innan jag körde bröst- och axlar. Det var en del trevligt folk där och jag pratade med några stycken, så tiden rann iväg. Efter två timmar hade jag bränt 500 kcal och avslutade med min core-träning, som jag försöker göra varje dag nu, för att minimera ryggproblemen.

Efter träningen gick jag längs Årstaviken hem, för jag blev såååå sugen på en fralla på Bröd & Salt. Plus att jag ville handla en kasse färdigmat på Picard. Det blev två hela middagar (som räcker till fyra gånger för mig och Johanna) och fyra enportionsrätter för ca 300 kr.

När jag lämnat träningsryggsäcken och Picard-maten hemma gick jag ut igen för att hämta ett paket och köpa jordgubbar. Och när jag lämnat det hemma, så tog jag på mig mina Birkenstock-tofflor. Nu var det dags att börja gå in dem. Jag blir så avundsjuk på alla som har ingångna sådana tofflor, som de går omkring med på stan och till gymmet och överallt. Mina är nya och stenhårda.

För säkerhets skull packade jag ner mina gympaskor i ryggsäcken och tog den på ryggen. Vart skulle jag gå?

Jag har varit sugen på frozen yoghurt i flera dagar, så jag styrde stegen mot Gallerian. Via Slussen och Gamla stan. Det var 2,7 km och tog en halvtimme. Och jag hade inget ont i fötterna. Jag köpte min frysta yoghurt och satte mig på en parkbänk i Kungsträdgården.

Efter "glassen" blev jag sugen på kaffe, så jag styrde stegen mot Mosebacke. Som vanligt. Min favoritplats på jorden. Det är så galet skön och lugn energi där! Jag kunde fortfarande gå i tofflorna, även om det började göra lite ont av upphöjningen under den vänstra framfoten. Den jag har haft problem med under hela våren/försommaren, men som har varit helt bra sedan naprapaten trixade med mina fötter. Men det funkade att gå.

När jag kom fram till Mosebacke tog tittade solen fram och jag satte mig i en solstol och tog av mig tröjan. Vilken tajming! Och tofflorna börjar se lite ingångna ut, haha!

På hemvägen handlade jag lite färskpotatis och sill på Hemköp. Även om jag inte gillar midsommar och bara ska överleva morgondagen, så tänkte jag att det måste bli lite sommarlunch till mig och Johanna. Och Josefin om hon hinner komma, innan hon ska iväg på sitt firande. Jag och Johanna ska passa Milly.

Nu är klockan snart sex och jag väntar på att Johanna ska komma hem, så att vi kan äta middag tillsammans. Hon har varit hos Josefin i två dagar nu och jag litar inte helt på att hon äter som hon ska, även om hon skickar lite matbilder och jag ber Jossan hålla koll. Idag har hon ätit en pannkaka, sa Josefin. Frågan är om hon har ätit något mer efter den? Den åt hon till typ frukost. Jag måste ringa och fråga.

Nu ringde jag. Hon hade ätit en macka, en glass och lite godis. Men då så, då är det ju lugnt. Mamman behöver inte oroa sig. Det är ju åtminstone en fjärdedel av det hon borde ha ätit. Vad oroar jag mig för? My god... Hon skulle inte äta någonting, om inte jag (eller via Jossan) var som en hök på henne när det gäller maten. Hoppas att hon kommer hem snart. så att jag kan få i henne lite lax- och spenatlasagne från Picard.

Gillar