En riktigt bra måndag!

När jag kom hem från gymmet på förmiddagen fick jag en glad överraskning. Johanna satt nämligen vid sitt sminkbord och sminkade sig. Hon låg inte i sin säng. Där låg bara Björn. Eller han låg faktiskt på golvet, för Johanna hade knuffat ner honom på natten. Det blev för trångt. Men jag lyfte upp den stackars nallen och bäddade ner honom. Mest för att det inte skulle finnas plats för Johanna, ifall hon ändrade sig och inte ville vara uppstigen.

Men det ville hon. När jag kom ut ur duschen satt hon på golvet och lekte med TaeTae, samtidigt som hon rensade i sin garderob. Det har kommit en massa kläder genom diverse samarbeten den senaste tiden. Nytt in betyder att gammalt måste ut. Med gammalt menar jag sådant som kom typ förra månaden. I vanliga fall brukar hon sälja sådana kläder på sin Bloppis, men den här gången ska hon skänka dem till någon. En och samma person ska få allt.

Ho har uppenbarligen en väldigt bra dag.

Klockan 12 gick jag hemifrån. Från Södermalm till Luntmakargatan. Det tar bara en dryg halvtimme, så jag hann in en sväng både på Zara på Drottninggatan och en lampaffär på Sveavägen och var ändå hos terapeuten i god tid.

Idag bad jag att få berätta om hela veckan, innan vi fastnade inom något område. Vi börjar alltid med att prata om vad som hänt sedan sist och ägnar ungefär en timme åt de mest akuta sakerna, innan vi går in på djupet inom något område.

Andreas har träffat både Josefin och Johanna. Josefin tre gånger och Johanna en. Det är jättebra, för då är det lättare för honom att relatera till situationerna som uppstår och han känner flickorna tillräckligt väl för att säga relevanta saker.

Idag sa han att den där lilla hundvalpen (om den nu är Josefins) nog blir riktigt bra för båda tjejerna. Det började ju riktigt bra med deras roadtrip för att hämta den i lördags och Johannas övernattning hos Josefin mellan lördag och söndag. Josefin behöver någon att älska och ta hand om och Johanna har redan frågat om hon får sova över där igen.

Idag fanns det gott om tid att gå ytterligare på djupet när det gäller relationer. Till män. Andreas har redan konstaterat att jag har för stort fokus på det yttre och det som är synligt hos en man. Vilket ofta visat sig inte stämma med det inre, när jag väl lär känna dem. Vilket tar ungefär två månader. Och då gör jag slut. Det är samma visa varje gång.

För att göra det hela ännu lite tydligare och djupare fick jag plocka fram tre män i mitt liv och sätta dem på en stol. Andreas jobbar mycket med gestaltterapi. Det är hur bra som helst! Saker i det undermedvetna hoppar fram, när man ska låtsas möta eller låtsas vara en viss person. Idag tydliggjorde vi mina tankar om och känslor för dessa tre personer. Nu kommer det bli lättare att förhålla sig till dem. Känslorna alltså. Inte personerna i sig.

När jag kom hem från Andreas (jag tog tunnelbanan) möttes jag av en studiolampa och en kartong uppäten sushi i köket. Underbart! Johanna hade både filmat och ätit. Lycklig mamma! Jag mår såååå mycket bättre när Johanna är uppe, sysselsatt och kreativ. Än när hon ligger i sin säng med fördragna gardiner hela dagarna. Det är ju såhär livet kan se ut!

Gillar