En olidligt varm dag på Djurgården

Petter och Ida kom hit efter deras frukost på hotellet. Vi började med att lasta en stor och tung AC i Petters bil. I baksätet med säkerhetsbälte. Trots att vi var tre personer var det en utmaning. De är verkligen tunga! Jag fattar inte hur jag fick upp två stycken uppför trappan här i lägenheten. Det måste ha varit ren viljestyrka (och desperat längtan efter en sval natt).

Sanna vill inte ha den jag köpte till henne, så jag ska försöka hitta en köpare till den. Eller om jag ska fortsätta använda den i köket och vardagsrummet.

När vi lastat AC:n och flyttat bilen till en parkering där det inte är parkeringsförbud i natt, så promenerade vi till Djurgården. Jag, Petter och Ida. Sanna skulle komma efter på en Voi.

Det var så varmt! När vi kom fram var vi tvungna att ta varsin Cola Zero i skuggan på Sjöcaféet. Sedan gick vi till Vasamuséet, men det var lång kö och det pallade vi inte. Dessutom kostade det 170 kr per person att gå in. Och det kändes sjukt att BETALA för att stå i kö. Vi visste nämligen att det är gratis på Sjöhistoriska, så vi gick dit i stället och väntade på Sanna liggande i gräset.

Efter Sjöhistoriska (vi var där i ca en kvart) gick vi till Villa Godthem. Eller rättare sagt, jag gick och de andra tre åkte Voi. De fick åka fram och tillbaka och leka lite, eftersom jag inte kunde gå lika fort.

På Villa Godthem beställde vi mat och satte oss i skuggan. Det började åska ganska rejält, men ovädret gick vid sidan av och vi fick (tyvärr) inget svalkande regn och uppfriskande luft.

Sanna tog en Voi hem innan kaffet och mjukglassen med jordgubbar och vi andra flyttade ner i en skönare trädgårdsgrupp. Det var olidligt varmt och vi försökte få plats i skuggan allihop.

På hemvägen hälsade vi på hos Jossan och Milly (som hade varit på hälsokontroll hos veterinären och därför inte kunde följa med till Djurgården) och sedan tog vi oss igenom stan i värmen. Och med alla jävla turister! Jag vet inte vilket som var värst Värmen eller allt folk. Vi valde att gå via Drottninggatan och Gamla stan, för att få åtminstone lite skugga. Längs Skeppsbron var det olidligt i stekande sol.

Jag köpte en Subway-macka till Johanna vid Slussen och Petter och Ida gick till hotellet för att vila. Ingen mådde särskilt bra i värmen och vi hade gått långt.

Ikväll ska vi äta på Morfar Ginko på Swedenborgsgatan. Precis runt hörnet. Då slipper vi gå långt igen och Johanna kan springa hem när hon inte orkar längre. Om hon klarar en timme är jag väldigt tacksam. Men jag blir inte besviken om hon vänder redan i dörren. Hon måste få lov att utmana sina gränser, men också lyssna och agera när det säger stopp.

Gillar