En lite sämre natt

Jag trodde verkligen att jag skulle sova riktigt bra i natt, för jag var trött redan på eftermiddagen igår. Poseringen tog på krafterna och regnet öste ner ute. Det var inte läge att ta en uppiggande promenad, så jag kunde inte få upp energin att ta itu med något nyttigt eller konstruktivt. Typ organisera skåpen i arbetsrummet eller börja samla ihop alla Josefins kvitton inför bokslutet. I stället fixade jag bara med tvätt dammsög, drack kaffe och surfade på datorn och andra saker som inte kräver fokus och koncentration.

Redan klockan åtta satte jag mig i soffan, för att njuta av min ensamma kväll med den serie jag tittar på nu. Greyzone. I stället för ett halvt avsnitt kollade jag på drygt två hela.

Johanna blev hämtad av en kompis sent på kvällen och skulle sova där.

Alltså var förutsättningarna för en god natts sömn optimala. Men precis som alltid, när jag gått hemma och segat för många timmar innan läggdags, så sov jag sämre än vanligt. Jag behöver komma ut på något i slutet av dagen, även om det bara är en kort promenad eller en sväng till affären. Men helst en lång kvällspromenad, som jag tog varje kväll hela sommarhalvåret.

Klockan fem gav jag upp och tog första koppen kaffe.

Gillar