En lång dag efter en kort natt

Klockan är bara strax efter ett, men det känns som sen eftermiddag. Jag har nämligen varit vaken sedan halv tre i natt. Klockan tre steg jag upp och drack kaffe.

Att jag inte kunde somna om berodde på två saker:

1. Jag var fortfarande arg på mäklaren. Både på hans irriterande beteende och på att han trodde att jag skulle gå i hans fälla. Jag kände mig kränkt!

2. Ångest inför tävlingen och dagens lektion hos poseringscoachen. Varför har jag gett mig in på detta? Varför utsätter jag mig? Ska jag avbryta?

När jag satt med mitt kaffe i soffan bestämde jag mig för att INTE sälja lägenheten. Absolut inte med mäklarna från igår och inte förrän Johanna flyttat hemifrån. I stället ska jag fortsätta att piffa och fixa, för att den ska kännas mer som min och mer hemtrevlig. Alltså beställde jag genast en ny hallbyrå från Mio, som jag haft ögonen på ett tag.

Jag ska också försöka få tag i ett stort badrumsskåp och hitta någon som kan sätta upp det tillsammans med en anpassad belysning. För jag kan inte ha ett badrum utan förvaring till smink och flaskor. Det är så jävla dåligt att bara ha lådor under handfaten. Precis som jag hade i huset på Ekerö i tre år, tills jag äntligen fick ett skåp uppsatt ett halvår innan jag sålde.

Dessutom måste jag jaga efter min elektriker. Eller hitta en annan. För jag vill få upp min nya kökslampa (som ligger på golvet i arbetsrummet) och få fler eluttag monterade.

Nu är jag taggad på att få ordning. Tack dumma mäklare.

Klockan fem tog jag katten med mig till sängen och försökte somna om. Jag lyckades slumra till i åtminstone en halvtimme. Skönt!

När vi åt sushi till lunch berättade jag om min vakna natt och min nervositet inför tävlingen och framförallt poseringen.

- Mamma, är tävlingen åttio procent kul och tjugo procent ångest? frågade Johanna.

- Ja, faktiskt. Typ så.

- Då så. Det är så det ska kännas när man utmanar sig själv.

Kloka dotter!

Nu måste jag skynda mig till tunnelbanan, byta till blå linje vid T-centralen och åka till Stadsgården och vidare Lindhagen centrum. Varje torsdags procedur. Dags för posering! Mer om förmiddagens träningspass kommer senare!

Gillar