En historisk dag när Löfvén faller

Jag har aldrig haft minsta lilla dragning åt vänster, men idag älskar jag Nooshi Dadgostar och funderar nästan på att rösta på henne om det blir extraval. Skojar bara, men det var en jävligt bra känsla att se Löfvén röstas bort idag. Även om jag tyvärr missade att se det i direktsändning, eftersom jag måste delta i ett SIP-möte exakt den tiden. Vilket störde mig enormt mycket. Misstroendeomröstningar hålls ju typ vart sextionde år, så det lär väl inte komma någon ny chans.

Dagen till ära tog jag i alla fall vägen igenom Riksdagshuset på väg hem från terapeuten.

Innan SIP-mötet tog jag mig igenom ett bröst- och axelpass, köpte en kaffe och hann precis ta ett dopp och sätta mig på bryggan och ansluta prick klockan 09:45. I solglasögon och blöt bikini. Kallar de till möte på min kaffe-på bryggan-efter-träningen-tid så blir det så. Jag hade dessutom avbokat min PT-tid för att hinna.

När de frågade vad vi behöver för stöd inför sommaren sa (nästan skrek) jag: Låt oss bara vara ifred i fem veckor!

För jag har bestämt mig för att bojkotta varenda bokad tid, vartenda möte, vartenda ALLTING och blockera fem veckor i min kalender till SEMESTER. Jag tänker inte ens svara i telefon. Det måste vara min rättighet. De andra ska ju gå på semester och lämna oss till vårt öde, så då tänker jag också checka ut. Från och med den 2 juli.

Naturligtvis tänker jag inte checka ut som mamma till Johanna. Men jag tänker BARA vara mamma.

Nu kommer det säkert inte att bli så, för de vill att hon ska lämna urinprov två gånger i veckan och att jag ska övertala henne att åka till både kontaktfamiljen och till sin pappa. Vilket jag inte kommer att göra. Ska hon åka till någon av dem, så får de styra upp allt själva. Inklusive betala biljetterna och hantera den ångest som uppstår innan, under och (kanske) efter resorna. Jag tänker inte lyfta ett finger. Jag vill bara att jag och Johanna ska bli lämnade ifred.

Förutom drogtester kommer vi troligen bli kallade till möte på vårt nya soc (Södermalm). Soc Ekerö har gjort en orosanmälan dit. På gott och ont. Kontakt med socialtjänsten är verkligen både något positivt och något negativt.

Johanna har suttit hos frisören hela dagen idag och kom hem tillsammans med Isak och en påse Donken-mat vid 17-tiden. Hon var så fin!

Gillar