En heldag ute på vift

I morse var det tjugo grader varmt redan när jag promenerade till gymmet och det kändes att det skulle bli en varm försommardag. Handduk och bikini låg i träningsväskan, för efter benpasset skulle det bli några timmar på bryggan.

När jag kom till bryggan vinkade en tjej från gymmet, så jag la mig bredvid henne. Hon är 23 år och vi brukar småprata när vi ses på gymmet, men nu fick jag möjlighet att lära känna henne lite mer. Det är så häftigt att få en "civil" bild av folk man bara ser i träningskläder och bara identifierar som tränande människor. Inte som typ sjuksköterskor, bankmän eller snickare.

Efter någon timme droppade fler människor in, efterhand som de hade tränat klart. En efter en plockade upp sina matlådor med ris och kyckling. Själv hade jag ätit min dagliga ostfralla och skulle köpa en pokébowl på Kato lite senare. Hos Josefin som jobbade där idag.

För mig som nästan alltid gör allting ensam, från att fika på stan, promenera, gå i affärer, äta på restauranger, resa, flytta, renovera (etc.) till att ligga och sola, så känns det väldigt trevligt och inkluderande att ligga på bryggan tillsammans med andra människor. Det är väldigt ovant. På ett bra sätt.

Kvart över två var jag tvungen att slita mig och gå hemåt. Då hade redan två andra gått därifrån på grund av jobb. Själv skulle jag till frisören. Min risbuske till hår behövde en ny behandling och en rejäl klippning. Ännu mer hår hade gått tvärt av efter keratinbehandlingen i mars och jag hade nästan som en kort page över mitt långa hår. En sky av hår som hade gått av ungefär tio centimeter från hårbotten.

På väg till frisören köpte jag en STOR mjukglass vid Stadshuskajen, för jag var såååå varm efter solen på bryggan och mina promenader hem och sedan vidare till Kungsholmen. Åh, vad gott det var!

Jag sa till Natalia att klippa så mycket hon ville. Och det blev en rejäl klippning. Och vi valde att lägga en mörk toning på längderna, för att jämna ut färgen utan att slita på håret med slingor. Jag ska tillbaka om två veckor igen. Från och med nu ska jag gå dit varannan vecka, för att hålla håret någorlunda snyggt.

Samtidigt som jag promenerade hem genom Gamla stan beställde jag varsin sallad till mig och Johanna från Reload via Foodora. Johanna hade varit i Solna och gjort nya fransar och hälsat på en kompis och kom hem strax innan mig. Salladerna kom strax efter mig. Då hade jag hunnit hämta ett paket i en Instabox och köpt två liter jordgubbar också. Mums!

Gillar