En förmiddag hemma

Det känns väldigt konstigt att vara hemma vid den här tiden. Att ha kört igång en tvättmaskin, betalat några fakturor, skannat kvitton och fixat lite andra småsaker. Och att sätta sig med en andra kopp kaffe klockan nio.

Det finns flera anledningar till att jag valde att inte åka till gymmet som vanligt idag på morgonen.

1. Det bör gå minst 24 timmar efter kortisonsprutan. Jag har hört att det är för att kortisonet ska stanna kvar på rätt plats. Inte transporteras iväg i kroppen pga ökat blodflöde. Dessutom står det rygg på schemat, vilket innebär en stor belastning på händerna, eftersom just rygg utmanar greppet/underarmarna extra mycket. Eventuellt tränar jag i eftermiddag.

2. Jag ska äta lunch med min redovisningskonsult och hon är alltid snyggt klädd och med klackar. Jag vill inte komma dit i träningskläder (vilket jag brukar). För en gångs skull vill jag göra mig lite fin för en lunch på stan. Vilket jag inte hinner om jag inte halverar min träningstid och stressar hem efteråt. Då är det bättre att träna i lugn och ro efter lunch.

3. Johanna ska till frisören klockan elva och jag vill se till att hon äter ordentligt innan. Eller äter något överhuvudtaget, som jag ska vara helt ärlig. Annars får hon inte i sig mat förrän tidigast kl 16.

Jag tänkte åka till stan samtidigt som Johanna, för att leta efter nya kuddfodral till sängen, innan lunchen med Mia. Och jag vill köpa en liten rund matta till garderobsdelen. Men den kan jag knappast köpa innan lunchen och komma släpande med till restaurangen. Det får bli efteråt. Jag tänker mig en billig och enkel från typ Rusta. Då väger den knappt något heller.

Nu ska jag gå till ICA Kvantum och köpa vego-skinka till Johanna! Min onda ländrygg behöver en promenad, för att komma igång efter kvällens, nattens och morgonens stillasittande. I vanliga fall brukar den kännas bättre på väg till gymmet.

Gillar