En extra guldkant på dagen

Som jag berättat om tidigare, så brukar jag förstärka bra stunder genom att sätta en extra guldkant på dem. Till exempel med en semla innan eller efter terapeuten. Eller med en god kopp kaffe på en noga utvald plats i vårsolen.

När det inte finns någon vårsol att förstärka med kaffe, så kan man sätta en extra guldkant på en bra dag med lite sol. Och just idag fanns solen bara i solariet. Den riktiga solen höll visserligen på att spricka igenom under min promenad till Luntmakargatan, men den orkade inte riktigt. Och när jag kom ut från terapeuten hade det blivit riktigt kyligt. Jag frös hela vägen hem. Det var då idén att gå till solen och värmen dök upp i huvudet. Alltså till Solexpress på Hornsgatan. Där skiner solen 365 dagar om året.

Om jag är orolig för Johanna har jag inte ro att ligga i solariet. Då kan jag inte njuta. Därför passade det bra idag, när lilla J har en bra dag och jag kunde sola och försvinna bort i trevliga dagdrömmar och spännande fantasier. Sexton minuters njutning.

Jag vet att man inte får sola med ett nytt ärr under näsan, men jag smorde in det med spf50. Jag smorde ögonbrynen också, för att tatueringarna inte ska blekna. Jag brukar inte vara så lydig när det gäller sol och träning efter operationer, tatueringar och injektionsbehandlingar. Lite dumt - jag vet! Men sol och träning är det bästa jag vet och inte riktigt värt att avstå ifrån. Och jag är inte helt övertygad om att det är farligt eller får några allvarligare konsekvenser. Det finns värre saker i livet. Typ träningsabstinens och en vit kropp.

Ikväll fick jag en leverans från HelloFresh med ingredienser och recept till tre vegetariska måltider. Johanna vill sluta äta kött och jag är urdålig på att komma på och laga vegetariska rätter. Jag tänkte att detta kunde vara ett bra sätt att lära mig. För några veckor sedan köpte jag en kurs (inklusive recept för tre veckor) från Ulrika Davidsson, men när jag gick till affären var det stört omöjligt att hitta alla konstiga ingredienser. Jag blev tvungen att gå till TRE olika butiker, för att hitta allt som behövdes till det första recepten. De övriga tjugo recepten tittade jag inte ens på.

Johanna har bestämt att vi (alltså jag) ska laga rätten med krispig blomkål i morgon!

Gillar