En annan lya på söder

Jag är återigen så tacksam över att bo i stan och det smidiga med att kunna göra spontana saker. Än så länge känner jag inte så många här på Södermalm, men jag hoppas att jag snart lär känna fler. För vad smidigt det är att styra upp något enkelt med en person som bor nära.

Josef bor ungefär en kvarts promenad från mig. Ungefär lika långt från Medborgarplatsen men åt rakt motsatt håll. Nästan vid Nytorget. Hans lägenhet var jättemysig och han hade lyckats bra med både planlösning och färgsättning. Imponerande!

Det var skönt att få prata med någon om veckans dejter och alla idioter på Tinder. Josef fick låna min telefon och svajpa åt mig en stund. Han valde att skicka en hemlig profil åt höger och det blev en matchning. Jag bad om ett foto på Kik. Han skickade en bild på sin hand. Så jag avmatchde honom direkt.

Jag ska ge Tinder en vecka till.

Josef fixade mat och efter middagen gick jag hem. Både han och jag ville få egentid innan läggdags. Det är skönt med folk man kan vara helt rak och ärlig emot.

Jag promenerade genom söder och via Medborgarplatsen. Alla uteserveringar hade stängt, eftersom klockan närmade sig 21. Märklig känsla i restriktionernas tid. I normala fall skulle det ha varit knökfullt med folk och liv och rörelse. Det är tragiskt. Och så onödigt. Även om restriktionerna passar mig (med stängning 20:30) så är de galet ologiska. Som om uteserveringar vore en smittohärd. Efter ett visst klockslag. Sjukt. Ge tillbaka krögarna deras chans att bedriva verksamhet. Och ge oss tillbaka rätten av njuta av fina vår- och sommarkvällar utomhus.

Jag älskar att knappa in MIN portkod och gå in genom MINA grindar till MIN lägenhet på Södermalm. Mitt i smeten. Där det händer. Det är en stor ära att få bo här. Jag är så tacksam över att ha den möjligheten.

Gillar