Doft av gran

Det här doftljuset och en kökshandduk med samma mönster fick jag i julklapp av Petter förra året. Någon gång i slutet av februari, eftersom vi aldrig träffades vid jul. Vilket tyvärr verkar bli fallet det här året också. Vi får liksom inte ihop det med allas kalendrar. Dessutom är ju julen bara en enda dag längre än en vanlig helg, så det är inte lätt att klämma in allt. För Sanna och Petter alltså. Jag, Josefin och Johanna har all tid i världen.

Jag plockade fram doftljuset idag och tände det i köket nu under eftermiddagen. Och det sprider sig en doft av julgran i hela lägenheten! Tack vare min dubbla takhöjd i vardagsrummet, så stiger alla dofter ända upp till övervåning. Mysigt! Jag får julkänslor. Och jag blir sugen på att skaffa en julgran...och klä den fint. Men det är inte värt besväret med att göra sig av med den bara ett par veckor senare och att förvara julgransfot, kulor, belysning etc. Alla julgransprylar är ju galet skrymmande. Med tanke på att jag kanske ska flytta och kanske bo i något tillfälligt/ännu mindre nästa jul, så känns det väldigt smidigt att avstå julgran i år.

Tänk, nästa jul kanske jag har köpt ett hus på landet, dit jag kan åka när jag känner behov av att komma bort från stan. Då kan jag ordna en riktigt ordentlig och lantlig jul till mig och alla mina barn! Med julgran och julbord och knäck. Och granris på trappan.

Gillar