Djurgården och Marina Tower

Jag mötte Johan vid Djurgårdsbron. Det var galet mycket folk som promenerade och hängde längs Strandvägen och vi hoppades att det skulle vara lite lugnade när vi gick ut mot Sjöhistoriska. Och det var det, även om vi fick stå i en lång kö vid köpet av första glaset bubbel på Villa Källhagen. Det var ungefär 22 grader varmt och vi fick ett bord i halvskugga. Skönt!

Efter knappt en timme gick vi vidare. Vi tog första bron över till andra sidan, för tiden hade runnit iväg och vi skulle ta färjan över till Danvikstull innan klockan 18. Och vi ville hinna sätta oss på ytterligare ett ställe innan dess. Det blev Flickorna Helin. Där hade jag aldrig varit tidigare. Kanske för att jag brukar vika av vid vattnet och gå nedanför Villa Godthem.

Därefter tog vi färjan, för att äta middag på SQ Saltsjöqvarn på Elite Marina Tower. Vi fick ett bord i solen och Johan hade redan styrt upp med förrätt, huvudrätt och olika viner. Och en specialkaffe och ett glas Baileys till mig. Han tog en konjak.

Tack och lov drack jag knappt hälften av alla glas som ställdes framför mig!

Det här med att sprida på dejt stup i kvarten är visst inte helt fel. Och det är INTE fel att bo i stan och kunna göra det. Hade jag bott kvar ute på Ekerö hade jag aldrig orkat ta mig in till stan för sådana här spontana upplevelser. Framförallt hade det varit alldeles för jobbigt att åka kommunalt hem. Jag hade tagit bilen och nöjt mig med vatten och kaffe hela kvällen.

Nå, jag är i alla fall pigg och redo för gymmet. Klockan är snart 06:20. Jag vaknade halv sex. Gött!

Gillar