Det känns som en bra lördag

Jag börjar mer och mer återgå till ett normalt liv. Inte bara livet veckan innan vätsketömning och tävling, utan livet INNAN jag gick in tävlingsbubblan. Träningen kändes varken tävlingsfokuserad eller helt meningslös, utan bara trivsamt rolig. Som den alltid gjort innan. Timmarna rann iväg på gymmet och jag pratade med folk som bara är där på helgerna. Och jag hade kaffe och saffranspannkaka med mig som mellanmål. Ett normalt långt lördagspass.

När jag hade tränat klart frågade en kille som heter Peter om jag ville gå och ta en fika. Och det fanns inget hinder. Ingen diet och inga andra planer som stod i vägen. Så vi gick till Brot och jag käkade min vanliga ostfralla, som jag åt på bryggan varje dag i somras. Back to normal life.

Det blev en trevlig fikastund. Minst en och en halv timme tror jag. Vi har samma åsikter om "pandemin", restriktionerna och vaccinet, så det finns alltid mycket att prata om när vi ses. Men vi har bara pratat på gymmet tidigare. Aldrig fikat eller så.

När jag kom hem lagade jag fisk och potatis till mig och Johanna. Klockan hann bli nästan två, innan vi satt till bords. Jag som planerat att ta en långpromenad på eftermiddagen, innan mörkret faller runt 15-tiden. Men jag kom iväg strax efter två och hann gå längs Årstaviken i någorlunda ljus. Det blev knappt ljust alls idag, med tanke på regnet och det grå vädret.

För er som inte kan Stockholm, så ör fotot nedan taget från Tanto. På andra sidan vattnet ligger Liljeholmskajen. Till höger utanför bilden ligger mitt gym och i fastigheten näst längst till höger bodde vi 2015-2016 när vi just hade flyttat till Stockholm.

På vägen hem handlade jag två kassar mat. Tacos tills ikväll och nya Starbucks-latte till Johanna. Och en massa annat. Sean skyndade jag mig hem till kaffe och lussekatt.

Träning, fika med en vän, promenad och eftermiddagskaffe med lussekatt - en bra lördag såhär långt. Bästa sortens lördag faktiskt. Min kropp har återhämtat sig, energin är tillbaka, hjärnan börjar fungera, jag befinner mig inte längre i ett tomrum utan börjar hitta en riktning framåt. Både med träningen och livet i övrigt.

Johanna har förresten fått sitt inflyttningsdatum i sin nya lägenhet. Den 7 april. Josefin får sin den 7 februari. Det betyder att fokus efter nyår kommer hamna på flytt för tjejerna, renovering på Östermalm, försäljning på Södermalm och flytt för mig. Troligen. Om inte något oförutsett inträffar. Man vet ju aldrig. Livet brukar ju komma emellan i mitt liv.

En sväng till solariet, bottenfärgning av håret och därefter inscanning av alla kvitton till redovisningen - visst låter det som en perfekt fortsättning på den här sköna lördagen? Innan det är dags för tacos.

Gillar