Desperat jakt på protein

Idag klarade jag det! Jag överskred mitt dagliga mål med 2 gram protein, samtidigt som jag har 3 gram fett tillgodo. Det är nog första gången jag lyckades få i mig rätt mängd protein, utan att överskrida fettintaget.

Jag måste börja vara noga nu, säger Farid. Vi ska göra en kalipermätning (fettmätning) på torsdag och sedan blir det strikt diet direkt. Muskelmässigt är jag ganska klar, men jag måste ner ungefär 4-5 kilo i vikt. Ungefär lika mycket som jag tappat sedan i maj. Jag måste alltså fortsätta i ungefär samma takt, men det kommer bli svårare ju närmare jag kommer min lägstavikt.

Mest skrämmande är vätsketömningen. Jag hade ingen aning om att man ska tömmas på vätska inför tävling och vad det innebär. Men Farid berättade idag. Och han sa att jag måste göra en extra tömning 4-5 veckor före tävling, för att veta hur jag reagerar på den. Värst blir det att inte få dricka kaffe. Jag måste nästan börja trappa ner redan nu.

Det som fick mig att nå proteinmålet idag, var bland annat skålen med 30 gram sojabönor och 15 gram jordnötter nu ikväll. Plus en halv skopa proteinpulver i min hemgjorda mango-banan-havremjölkglass. Och 175 gram kycklingfilé till middag. Mer än jag brukar äta vid en måltid.

Proteinpulvret var dock inte populärt i magen. Jävlar vad den satte igång att bråka! Jag hade glömt bort hur jag brukar reagera på proteinpulver. Det funkar bara vid väl valda tillfällen, när jag INTE ska ta på mig ett par jeans och åka till terapeuten direkt efter.

Gillar