Dagens SIP-möte

Förutom psykolog och up på Maria ungdom idag, så hade vi SIP-möte på förmiddagen. Jag hann hem från gymmet precis i tid, för att trycka ut en kopp kaffe och logga in.

Vi var nio personer på det digitala mötet. Det är socialtjänsten som kallar till mötet och håller i det. De var tre personer närvarande idag. Från BUP deltog verksamhetschefen. Min stödperson ”min kompis Jessica” var också med. Och Johannas pappa och hennes kontaktfamilj. Och ansvarig från Maria ungdom.

Jag informerade om Johannas status för dagen och hur hon mått senaste veckan. Jag berättade att hon slutat med alla mediciner och att hon varit på benen och vågat sig ut mer och mer. Och jag berättade att vi tagit kontakt med Jobbtorg och ska se vad de kan erbjuda Johanna.

Fokus hamnade på hur vi ska få ut Johanna mer. Ut i samhället och bryta hennes isolering. Få henne i sysselsättning. Vi pratade också om hennes felaktiga autismdiagnos och varför den inte är bortplockad ur systemen hos BUP och MU. Vi diskuterade också hur vi går vidare kring misstanken om en ADD/ADHD-diagnos.

Socialtjänsten och Johannas pappa tryckte mycket på att Johanna måste åka till Hanna och Ival igen. Kontaktfamiljen. Hon har inte varit där sedan innan jul och de ifrågasätter varför. Men Johanna har inte velat åka dit och det är omöjligt att tvinga henne till något hon inte vill. Det blir ju JAG som får ta den kampen och det varken vill eller orkar jag. Och jag vågar inte heller, för jag vet att det leder till ångest. Och vad ångesten kan leda till vet jag vid det här laget.

Egentligen kom vi inte fram till något konkret under mötet. Några personer ska dra i några trådar och kolla upp en del saker. Nytt möte om fem veckor. Då vet vi förhoppningsvis hur det går med psykologen och med Jobbtorg.

Gillar