Dagens nya corona-restriktioner

Puh, de nya coronarestriktionerna som presenterades idag av regeringen och Folkhälsomyndigheten påverkar inte mig någonting. Tjoho!

Jag skiter nämligen fullständigt i att restauranger och krogar måste ha sittande besökare och minst en meters avstånd mellan sällskapen, som får bestå av max åtta personer. Visst, det är sjukt sen framförhållning (två dagar) och jag tycker att det är grymt orättvist mot hela krogbranschen. Särskilt när juldagen är många krogars absolut viktigaste dag med högst intäkter. Och jag tycker synd om alla som planerat utgång på sina hemorter.

Men jag är tacksam och kan pusta ut. Åtminstone den här gången. Inga vaccinpass införs på gym. Dessutom tolkar jag de nya restriktionerna som en lättnad från vaccinbevis. Det finns bara krav på vaccinpass vid allmänna sammankomster över 500 personer (i stället för 100). Eller krav och krav...det är ju fortfarande upp till arrangören att välja pass eller garanterat avstånd mellan folk.

Folk ska också jobba hemifrån och därmed minska trycket på kollektivtrafiken - jättebra! Då blir det mindre folk på tunnelbanan.

Och butiker och köpcentrum måste garantera att trängsel inte uppstår, vilket kanske innebär att jag kan våga mig ut på mellandagsrean. Jag som aldrig skulle ge mig ut och trängas i vanliga fall.

Förhoppningsvis blir det lite mindre folk överallt där JAG rör mig framöver!

Gillar