Dagens bästa och dagens värsta

Det har varit en innehållsrik dag med massor av socialt umgänge och aktivitet. Från gymmet på morgonen till en AW på kvällen (innan 7 km kvällspromenad). Om jag ska välja ut dagens bästa och dagens värsta, så är det enkelt:

Dagens bästa: Eric Hagberg gav mig en komplimang för mina vältränade ryggmuskler. Och en kram.

Dagens värsta: Vi hittade ett uppsvällt lik i vattnet och jag hade precis badat en meter från liket.

Jag promenerade till gymmet i bara shorts och kort linne på morgonen. Dessa varma sommarmorgnar är magiska! På gymmet körde jag ett bröst- och axelpass. Det var många trevliga människor där och jag hade ett par riktigt bra timmar med mycket energi.

Efter träningen hade jag planerat att ligga på bryggan HELA dagen och det skulle flera andra göra också, så vi droppade ut i solen en efter en. Det är verkligen så trevligt att ligga tillsammans med alla 25-åringar och lyssna och delta i deras ocensurerade diskussioner! Och de verkar tycka att det är helt okej att jag hänger med dem.

En kille jag känner kom förbi och pratade en stund. Han undrade varför jag inte badar och utmanade mig att ta tag i mina rädslor för kallt vatten, en repstege med saknade steg och att kanske inte kunna ta mig upp. Han jobbar som terapeut, haha! Alltså var jag tvungen att ta mig ner i vattnet. På den otäcka stegen. Men jag klarade det. Och tog mig upp. Jag var jättestolt.

När jag stod på bryggan och soltorkade kom Sami och vi satte oss för att prata. Då fick vi se att de andra på bryggan fick panik. De såg något i vattnet. Sami rusade dit och konstaterade att det var ett uppsvällt lik som legat länge i vattnet. Jag var tvungen att kika över kanten. Det låg och flöt en meter från repstegen jag just klättrat på. Man såg bara överkroppen och bakhuvudet, där han låg framåtlutad i vattenytan. En äldre man.

Någon ringde 112 och medan vi väntade på ambulans, polis och räddningstjänst plockade vi bort våra prylar från bryggan och viftade undan folk med mindre barn. Jag och Sami gick därifrån när polisen började spärra av med plastband. Jag hade badkläder som var blöta av lik-vatten och Sami hade liklukt i näsan. Vi gick till tunnelbanan tillsammans.

På väg hem messade Cissi och frågade om hon kunde komma in till söder och ta ett glas bubbel med mig. Vad trevligt! Jag skyndade mig hem och duschade av mig det äckliga vattnet och sedan sprang jag ner till Cissi. Vi fick ett bord på Morfar Ginko precis runt hörnet. Vilken tur! Vi beställde varsin liten förrätt och Aperol Spritz och satt där i ungefär en och en halv timme. Sedan cyklade Cissi hem och jag bytte om till min kvällspromenad. Det hade inte blivit mer än 11000 steg tidigare idag.

När det gäller Johanna, så har jag försökt låta henne vara ifred och bara messat små hälsningar tre gånger på hela dagen. Jag hoppas att hon har det bra i Helsingborg och att hon tycker att det är kul att träffa Hanna, Ival, hundarna igen och att hon tycker att deras nya lilla bebis är fin.

Gillar