Dagarna flyger iväg

Jag vet inte vad som har hänt, men de senaste två åren har dagarna oftast släpat sig fram och jag har inte haft tillräckligt att fylla dem med. Det är därför jag velat tillbringa åtminstone tre timmar på gymmet. Eftermiddagarna har släpat sig fram, för att inte tala om kvällarna, sedan mörkret kom och jag inte längre kunde vara ute och gå i timtal. Jag har haft två sådan perioder tidigare i mitt liv. Det var 1993 och 2004. Det är fruktansvärt jobbigt att ha för mycket tid i sitt liv.

Större delen av mitt liv har det dock varit precis tvärtom. Jag har haft behov av både 36 och 48 timmar per dygn. Ni som känner mig vet att jag räknade ut exakt hur många timmar jag skulle haft behov av. Och hur mycket det fattades. Vilket innebar att jag försökte "skrapa ihop" den tiden på diverse olika sätt. Bland annat genom att utföra ett heltidsjobb på 60%, sova två timmar mindre per natt och träna på lunchen.

Jag vet att jag har förmågan att styra upp mitt liv när det behövs. Och det är precis vad jag håller på med nu. Jag tar in nya saker i mitt liv, omfördelar tid, skapar en ny struktur och nya rutiner. Under drygt två timmar hos Andreas igår, så hjälpte han mig att bekräfta att jag är på rätt spår och han kom med en del kloka inspel.

Trots att jag fortfarande inte har satt några hjul i rullning, så har de senaste dagarna flugit iväg ändå. Det räcker liksom med att inspirationen finns och att riktningen är FRAMÅT och inte stillastående. Faktum är att jag alltid hamnar i detta mood i mellandagarna. Då tar jag ut en ny och tydlig riktning, lägger saker bakom mig, omvärderar och skapar struktur. Och nya mål och planer.

I morse hjälpte jag Josefin att filma ett samarbete på gymmet. Åtta olika träningsset filmade vi. I åtta olika färger. Med ombyte mellan varje. Mellan varje ombyte cyklade jag i 2-3 minuter. Och hon sprang nerför trappan och bytte om och upp igen. Vi var lika svettiga (och uppvärmda) båda två efter fyrtio minuter. Josefin körde sedan ett pass med Farid och jag körde bröst- och axlar på egen hand.

Halv elva hade jag bestämt träff med en kompis utanför Brot. Vi har sagt länge att vi ska ta en fika, men tiden har runnit iväg. I somras fikade vi på bryggan flera gånger och han kom ofta förbi med sin hund när jag låg och solade. Idag hade vi äntligen styrt upp en träff och det var jättetrevligt. Det är alltid lika intressant att prata med honom. Han skulle egentligen varit i Thailand nu, men fick avboka i sista minuten på grund av ändrade Covid-restriktioner. Tur för mig. Och för honom, som fick träffa mig i stället för att bränna sig i solen ;)

Eftersom jag kände en viss oro över att Johanna inte skulle äta något på hela förmiddagen och jag skulle bli senare än vanligt, så hade jag riggat hemma. Vilket hon såklart delade på Instastory, haha!

Tror ni att hon hade ätit smörgås-paret när jag kom hem kvart över tolv? Nope! Hon hade försovit sig och vaknat klockan elva och fortfarande inte hunnit. Lunchen blev hennes första måltid idag också. Skitunge!

Efter maten ägnade jag ett par timmar åt datorjobb. Allt från att kontakta Stockholm Parkering och anmäla ett saknat parkeringstillstånd för januari, avboka sjukgymnasten den 18 januari (eftersom jag fick en extra tatueringstid just den dagen), maila The Park och fråga hur jag kommer in genom spärren första dagen, betala fakturor, verifiera mitt spanska bankkonto för betalningar via appen, betala skatt i Spanien och svara på mail från uthyrningsföretaget, köpa kryptovaluta när Bitcoin-priset dippar, begära en utbetalning från Better Globe och gå igenom dagens flöde på Twitter. Och skriva lite kommentarer på diverse inlägg på Facebook. Jag hackade lite på Morgan Johansson till exempel.

Och jag gjorde säkert en massa annat som jag har glömt.

Sedan var jag duktig och tog tag i en surdeg som tagit energi länge: lägga upp ett par Juicy Couture-byxor som släpade i marken.

När Johanna var i duschen passade jag på att dammsuga hennes rum. Hon hade bäddat rent i sängen på förmiddagen och jag hade lagt in hennes sängkläder i tvättmaskinen. När jag ändå var i farten tömde jag alla soppåsar och tog hissen ner med dem, städade badrummet där nere och dammsög och bytte plats på en matta.

Vi var förresten och solade också, både jag och Johanna.

Nu har Johanna tagit en taxi till Josefin och jag har varit och handlat och ska laga middag till mig själv. Flickorna skulle visst äta indiskt. Jag ska äta kycklingfärs och sötpotatis. Det var det absolut godaste jag fick äta under min dietvecka innan tävlingen och jag har längtat efter det ända sedan dess. Dock ska jag steka färsen i olja och krydda. Då fick jag inte ens salta, men det var gott ändå. Därför kommer det att smaka GUDOMLIGT idag!

Gillar