Byggprojektet får oss att flippa

Vid entrén på bottenplan i vår fastighet finns en restauranglokal, som fortfarande inte är färdigställd. Ända sedan vi flyttade in i februari har den varit igenbommad, men får någon månad sedan kom det hit en massa byggare som nu håller på att göra klart.

Under tiden har vi en lägre månadsavgift pga olägenheterna.

Antagligen har man bestämt att juli är en bra byggmånad, eftersom de flesta är bortresta och inte blir störda. Men vi som är kvar hemma lider desto mer av att få sommaren och semestern förstörd. De sätter igång att borra klockan sju på morgonen (vilket inte är något problem för mig) och så länge de höll sig inne i restaurangen blev vi inte särskilt störda.

Men den här veckan har de börjat montera en massa ventilationstrummor på utsidan av fasaden. Precis intill vår balkong. Inte nog med att ljudet är olidligt (borr i betong och i metall), byggarna står på en ställning utanför våra fönster och vår balkong. Idag när jag kom hem stod en av dem PÅ vår balkong. Johanna vågar naturligtvis inte gå ut och sätta sig under hela deras arbetsdag. Och hon väcks av att de borrar på utsidan av hennes sovrumsvägg. Precis utanför hennes fönster.

Att ha främmande människor som plötsligt klättrar in på ens balkong är inte särskilt trevligt för någon. Men för den med social fobi, hägkänslighet och psykisk ohälsa är det olidligt och skapar svår ångest. Hon har väldigt stort behov av tryggheten i vårt hem och när någon inkräktar på den är det som att sticka en kniv i hennes bröst. Hon kommer inte undan. För att inte tala om ljudet. Det är öronbedövande.

Igår hade jag jag precis kommit hem med sushi, dukat på balkongen och vi hade precis satt oss för att äta, när de började borra. De såg att vi satt och åt, men det struntande de fullständigt i. Själva hade de hörselkåpor men vi höll på att slitas sönder av smärta, när de började såga eller borra i metallen.

Jävla idioter.

Och de måste ju inte börja klockan sju på morgonen, när folk har semester.

Trumman de bygger längs hela väggen ser dessutom för jävlig ut. Hur ful som helst. Dikt an min balkong och mitt balkongräcke.

Men inget ont som inte har något gott med sig. Nu syns inte Johanna från grannarnas balkonger när hon sitter och röker, vilket hon tycker är jätteskönt!

Gillar