Bosses glasscafé

Under hela våren och halva sommaren har jag saknat ett café eller en glasskiosk i Fatbursparken nedanför Medborgarplatsen. Därför blev jag väldigt glad, när det dök upp en vagn förra veckan. Och en hög med bord och stolar.

Bosses Glasscafé stod det på vagnen.

Tyvärr har det varit tomt på kunder varje gång jag gått förbi. Ingen som sitter vid borden och ingen som handlar. Jag har tyckt synd om Bosse som brukar stå bakom disken.

Därför övertalade jag Johanna att vi skulle gå dit och äta glass idag. Först ville hon inte. Hon ville inte gå ut och hon var inte sugen. Men när jag berättade om stackars Bosse, som inte har några kunder och som dessutom fått sin nya fina vagn nersparkad med graffiti, så följde hon genast med. Om det är något hon har, så är det empati för andra människor. Det är en av hennes mest framträdande egenskaper.

Bosse blev precis så glad som jag hoppades! Vi var hans enda kunder (åtminstone just då) och han ville titta på Johannas tatueringar innan vi fick beställa.. Wow! Han tillverkar dessutom all glass själv, vilket är ett ganska tungt jobb, berättade han.

Johanna ville ha en kula päronglass och jag tog jordgubb. Tyvärr funkade inte Swish just då (pga banken) men Johanna fiskade upp kontanter ur sin handväska. Wow igen!

Vi satte oss vid ett bord och njöt av glassen. Och jag njöt av att Johanna var med mig och åt glass. Och Johanna njöt av att ha gjort Bosse glad. Win-win-win.

Dagens bästa stund!

Gillar