Bod Pod-mätning på Ylab

Det gick förvånansvärt bra, att klara morgonen utan kaffe (och frukost). Trots att jag vaknade kvart i sex och promenerade 3,5 kilometer till Ylab på Artillerigatan på Östermalm. Kvart i åtta skulle jag vara där. Klockan åtta var jag klar, så det gick snabbt och smidigt.

Då köpte jag en stor kaffe på Pressbyrån och de första klunkarna gav samma rus som ett glas champagne på fastande mage. Frukosten åt jag på gymmet. Medhavd fil och müsli. Jag ville inte äta något annat än det vanliga.

Mina mätresultat:

Fett 13.6%

Fettfri massa 51 kg (av 59 kg)

Kaloriförbrukning vila/aktivitet 1347/2788 kcal/dag

Jag är väldigt nöjd. Framförallt visar kaloriförbrukningen att mina beräknade värden i Lifesum-appen stämmer väldigt väl. Jag försöker ligga på ett kaloriunderskott på 300 kcal och brukar hamna på 2400 kcal. Vilket ju är perfekt!

Kalipermätningen visade 16.9% och bod pod visade 13.6%. Det betyder att jag har mer underhudsfett än annat fett. Det betyder i sin tur att det är viktigt att det är kalipermätvärdena som måste minska mer drastiskt än den totala fettprocenten. Som redan är alldeles för låg. Den ska ligga på 22-30% för en kvinna i min ålder. Men naturligtvis inte i min situation, inför tävling. Han som gjorde mätningen bad mig dock vara uppmärksam på diverse symtom som indikerar fara. Jag låtsades att jag inte hade några av dem, haha!

Planen är att jag ska göra kalipermätning igen nästa vecka (varannan vecka) och bod pod igen om fyra veckor. Det är först när jag har något att jämföra med, som vi kan avgöra ifall jag är på väg åt rätt håll eller inte.

Det konstigaste var att jag hade krympt två centimeter. Jag har alltid varit 166 cm. Förmodligen (förhoppningsvis) hade de monterat mätstickan två centimeter för högt upp på väggen ;)

Gillar