Blomkålsris och pakethämtning

Jag har bara hört talas om att man kan göra "ris" av blomkål, men jag har aldrig haft anledning att testa, eftersom jag aldrig varit rädd för att äta kolhydrater. Tvärtom, jag behöver kolhydrater. Det där med GI (eller vad just den dieten kallas) har således inte varit något för mig.

Men efter en mailkonversation med Svullo blev jag sugen på att testa.

Därför passade jag på idag, när Johanna åkte till Josefin för att hänga ikväll och sova i natt. Då slapp jag anpassa middagen, för att passa henne. Det behövde inte bli falafel, vegoburgare eller kebabtallrik utan jag kunde steka mig en kycklingfilé, riva och koka blomkål och skiva och koka morötter. Totalt 202 kcal. En stor portion. Lite kalorier. Och typ ingen mättnadskänsla i magen.

Men det var jättegott! Verkligen!

Dessutom har jag utrymme för MASSOR av kvällsmat till Bonde söker fru. Nästan 1200 kcal :)

Jag ska fundera noga på vad jag ska njuta av att äta ikväll. Havregrynsgröt? Glutenfria chia-knäckebröd? Protein-chokladpudding? En extra proteinpannkaka med blåbärssylt och grädde (jag gjorde varsin till mig och Josefin i eftermiddags)? Kvarg?

Eller finns det månntro något gott i något av paketen från Tyngre? Det ena är saker jag själv har beställt och det andra är saker de skickade till mig, när jag frågade om de vill ha ett samarbete. Det ville de inte förrän jag har 10000 följare (Instagram), men de erbjöd sig att skicka lite produkter i alla fall

Förutom de två paketen från Tyngre (som måste hämtas på två olika utlämningsställen, en kilometer hemifrån åt två olika håll - Medborgarplatsen och Ringvägen) har jag hämtat ytterligare fyra paket. Totalt sex paket på fyra olika utlämningsställen. Jag blev tvungen att gå fyra gånger. Plus handla en kasse mat. Det blev 7000 steg.Tre av paketen var STORA och TUNGA. Stackars mina armar. Dessutom regnade det.

Nu ska jag öppna paket! Om det är något fint eller intressant, så kommer det i ett nytt inlägg ;)

Gillar