Billig shoppingtur och regnig söndag kväll

Av någon märklig anledning har jag varit shoppingsugen i ett par dagar. Jag insåg nämligen att jag ständigt går omkring i cykelbyxor och sporttop. Överallt. Hela tiden. Hela dagarna.

Folk jag möter har söta sommarklänningar.

Därför blev jag lite sugen på att köpa någon eller ett par korta, sköna och enkla klänningar. Som jag åtminstone skulle kunna ha på mig på mina lördagskvällspromenader runt Södermalm (typ igår).

Jag gick ända till Åhléns på Östermalmstorg och tog en sväng där inne. Nada. Gick via Zara i Sturegallerian, längs Kungsgatan och hela Drottninggatan. Ut och in i diverse butiker. Nada. Dessutom tröttnade jag redan i tredje butiken. Det är såååå tråkigt med kläder!

På hemvägen köpte jag Subway (och varsin cookie) till lunch-middag. Klockan var ungefär fem när jag kom hem. Egentligen middag. Men vi hade inte ätit lunch. Att det blev Subway var Johannas önskan. Det måste bli det hon kan få ner för tillfället. Det mesta tar emot.

Redan när jag lämnade bryggan klockan ett hade det blivit ganska molnigt. Det gav mig en chans att göra något annat med dagen än att sola. Förutom shopping ville jag fixa lite hemma. Jag rensade i min garderob och fyllde en påse till Sellpy, strök tvätt, körde ett par maskiner, städade lite, kokade risgrynsgröt till kvällsmat och jag tog rökpauser tillsammans med Johanna på balkongen. Med en kopp kaffe i stället för en cigarett.

Det var skönt med lite fler timmar hemma än vanligt. Mer umgänge med Johanna. Och ännu bättre kändes det när det började regna framåt kvällen, strax innan gröten hade kokat klart. Då kände jag ett inre lugn. Jag behövde inte ta någon extra kvällspromenad. Det var okej att sätta sig vid datorn och googla klänningar i stället. Jag hittade några på Shein, som Johanna ska beställa åt mig.

Den här veckan har jag i snitt promenerat 22,4 km/dag.

Jag har gått 28998 steg/dag.

Jag har i snitt gått 19 våningar i trappor varje dag.

Jag har bränt 1387 kcal per dag.

Jag har tränat (inklusive promenader) 271 minuter per dag.

Och jag har gått upp 0,1 kg i vikt.

Jag älskar siffror och statistik, haha!

I morgon är det måndag, inget PT-pass och ingen terapeut, vädret verkar bli soligt, Josefin och Johanna ska åka till sin pappa. Det enda jag har på att-göra-listan är ett ryggpass och promenader. Och sol och bad om vädret tillåter.

Gillar