Besök av golvläggare

Trots att vi bott i den nya lägenheten i sju veckor i morgon, så är jag långt ifrån klar med all inredning. När folk frågar om vi har "kommit i ordning" än, så finns det liksom inget rakt svar på den frågan. Ja, jag hade packat upp alla 96 flyttlådorna och ställt ut alla möbler redan andra dagen efter flytten. Men det betyder långt ifrån att vi hade fått ordning.

Det finns massor som fortfarande inte är som jag vill ha det. De första två veckorna köpte jag garderober, jag fick duschväggar och speglar monterade och det blev någorlunda ordning i köksskåpen. Men fortfarande saknas det förvaring till glas, frotté och lakan. Och jag vet fortfarande inte vad jag vill ha för skåp eller var de ska stå. Jag behöver dessutom sängbord och en byrå i mitt sovrum. Och ett nytt soffbord och en bänk eller hylla nedanför teven. Så sent som i söndags satte jag upp krokar i hallen, för jag visste inte hur jag bäst skulle hänga kläder i en alldeles för liten hall.

Det har massor av andra inredningsidéer, bland annat en fondvägg i arbetsrummet. Och gardiner, en hylla och tavlor. Jag kommer att visa efterhand.

Men just idag var det fokus på mattor. Mattan till vardagsrummet (som inte kom i söndags) ska förresten leverereras på lördag mellan klockan tio och femton. Jag kommer inte undan att bli låst ytterligare en hel dag. Men, men...jag tänker kräva kreditering av leveransavgiften.

Förutom matta i vardagsrummet vill jag ha en stor heltäckande matta i sovrummet. Dock bara under sängen och sminkbordet. Från vägg till vägg. Jag visar när den kommit på plats. Om det blir bra alltså, haha! Till detta behöver jag en golvläggare. Han ska också skära in mattor i matrumsdelen och hallen. Den gråblå längst upp till vänster. I sovrummet blir det den bruna (färgen heter antracit) på stora bilden ovan.

Här är utrymmena som ska få mattor. Jag ser att kuddarna i sängen är undankastade, eftersom vi bredde ut mattproverna där. Och i hallen står två kassar till återvinningen (som jag har slängt nu).

Gillar