Balkongprojekt

Innehåller affiliate-länkar

Jag är sugen på att ta tag i balkongen. Göra den sommarfin och mysig. Men det är inte helt enkelt, eftersom den hänger helt oskyddad "utanpå" huset, med varken något tak eller skyddat hörn. Och med full insyn.

När vi bodde i villan på Ekerö hade jag massor av utemöbler på olika ställen runt huset. På terrassen, vid poolen, på balkongen, under balkongen och på altanen till attefallshuset. Jag valde att göra mig av med allt, utom ett litet bord och två enkla stolar från Rusta. Som skulle klara att stå ute på balkongen på vintern. Jag har ingen plats att vinterförvara någonting.

Nu är frågan hur jag ska inreda och "piffa" balkongen. Jag hade fått plats med min Weber gasolgrill, men jag valde att göra mig av med den också. Jag grillar så sällan, att det inte hade varit värt att låta en grill ta plats på typ halva balkongen.

Jag vill skaffa lite "skydd" mot insyn, utan att täcka det fina räcket med något tyg eller liknande. Jag måste inte gömma mig, utan bara skapa en "ridå" att ta skydd bakom. Med typ växter och andra "pryttlar". Det hängde en liten blomhylla på räcket när vi flyttade in, men jag vill skaffa någon större. Eller plantera växter i krukor på golvet. Jag har med mig några urnor från huset, som står i hörnet innanför drickaflaken.

Jag vill ha en ljusslinga också. Inte min istappsslinga som man har vid jul, utan någon med glödlampor. Eller bollar. En granne har lampor i olika färger. Det är mysigt. Men jag vet att jag trivs bättre med en neutral färgskala omkring mig.

Jag googlade lite och hittade den här slingan på Lagerhaus. Typ en sådan vill jag nog ha. Den kostar 300 kr. Men helst vill jag ha en med solceller. Och fler lampor än tio.

Jag hittade den härGranit också, men den kräver också ett eluttag och har bara tio lampor. Och den kostar 499 kr. Skillnaden är att lamporna är utbytbara.

Återigen ska jag inte ha för bråttom. Jag ska inte köpa första bästa. Kanske ska jag inte ens ha glödlampor? Kanske finns det en annan modell, som jag inte ens tänkt på, eftersom jag inte tänkt på ljusslingor överhuvudtaget förrän idag.

Och hur ska jag göra med möbler? Något mysigare och bekvämare? Jag behöver inget att sitta i och sola, för det blir bara sol ett par timmar på kvällen i sommar. När den orkar runt över hustaken. Ska jag ha någon matta som tål vatten? Nja... Jag får fundera och klura lite. Det är ett lagom stort projekt. Bara en liten balkong, jämfört med alla altaner och terrasser på Ekerö.

Gillar