Ännu ett steg närmare tävling...

Nu ikväll har jag varit på inregistrering på Luciapokalen. På Stockholmsmässan. Min PT/coach har inte varit tillgänglig på hela dagen, för han har haft fullt fokus på sin sambo som legat på förlossningen. Det kändes INTE bra att klara den här dagen på egen hand, för jag behövde bolla både mitt vätskeintag och kraschade mage med honom. Och jag ville såklart att han skulle följt med på inregistreringen. Det kändes jättejobbigt att åka dit ensam. Jag hatar ju såna miljöer och tillställningar och är inte alls bekväm med att komma in ensam bland en massa folk och vara vilsen. Att inte ens veta hur det går till eller vad som förväntas av mig.

Men Johanna var snäll och följde med mig. Jag ringde tävlingsledningen och frågade om det var okej. Och det var det. Så vi tog pendeltåget dit, hittade rätt ingång, letade oss fram, hittade en stor sal med massor av folk. De flesta i kläder men några i bikini. Jag haffade en tjej och frågade var omklädningsrummet fanns.

- Jag kom hit med bikinin på mig, men det finns toaletter där borta. Där kan du nog byta om, sa hon och pekade.

Puh, jag visste alltså inte ens att jag skulle haft bikinin på mig. Men det gick bra att få på den och sedan gick vi tillbaka till den stora salen och satte oss längst upp, för att få en inblick över situationen och hur det gick till. Efter en stund förstod jag upplägget. Och jag insåg att det skulle ta sin lilla tid, innan det var dags för oss som tävlar i bodyfitness.

Jag blev tvungen att gå på toaletten två gånger, eftersom jag satt och pimplade mina jävla fyra liter vatten. Den halvliter jag hade med mig dit alltså.

Till slut blev det min tur och jag lärde känna en av mina medtävlande i kön. Vi ska göra spraytan samtidigt i morgon och vi var exakt lika långa vid mätningen. 164,5 cm. Och jag fick tävlingsnummer 202. Bikini, skor och ID kontrollerades och sedan var det klart. Pendeltåget kom just när vi klev ner på perrongen och vi var hemma strax innan klockan 21. Det hade tagit knappt två och en halv timme sedan vi åkte hemifrån.

Nu har jag klarat av det första steget i tävlingen. Inregistreringen. Och jag har fått en bild och en känsla av vad som väntar. Det känns både lugnare och mer skrämmande.

Idag har jag varit på gymmet en sväng också. Jag körde väldigt lätt och övade lite posering. Mest för att komma hemifrån och röra på mig, för att kanske må bättre än igår. Och det funkade.

Och jag har varit hos frisören. Hon gjorde lite slingor, bottenfärgade, tonade och toppade lite.

Jag har blivit piggare och piggare allteftersom jag har fyllt på med kolhydrater. Jag har ätit sötpotatis, vanlig potatis, ris, osaltade riskakor och protein (torsk och kycklingfärs). Allt osaltat. Och jag har druckit fyra liter vatten.

Både efter frukosten och efter första mellanmålet (skivor av sötpotatis på gymmet) kraschade magen. Fullständigt. Det var med nöd och näppe jag hann till toaletten båda gångerna. Det gjorde att jag inte vågade äta så mycket som jag skulle till lunch, eftersom jag skulle till frisören. Men sedan stabiliserade sig magen och jag försökte hinna äta ifatt under eftermiddagen och kvällen. Jag hann dock inte äta 350 gram kolhydrater. Det blev bara 313 gram. Trots att jag åt 300 gram sötpotatis efter inregistreringen.

I morgon ska vattnet bort (från klockan 10) och jag ska äta 400 gram kolhydrater. Och 90-100 gram protein, vilket jag gjort hela veckan.

Gillar