Ännu en dag med JAG-fokus

Idag slog jag två flugor i en smäll på Regeringsgatan. Jag skulle nämligen till min frisör (och kompis) Carola på Folk Stockholm och då passade jag på att träffa "min kompis Jessica" (alltså min stödperson) på EspressoHouse i korsningen Regeringsgatan/Jakobsbergsgatan innan. Jessica vid halv tio och Carola klockan elva. Jag promenerade dit i solen längs Skeppsbron. Jag fick sådana vårkänslor!!

Hos frisören skulle jag avfärga håret. Jag måste få bort det sotsvarta med jämna mellanrum. Jag vill nämligen vara brunhårig och inte svarthårig. Men eftersom jag bottenfärgar så ofta packar sig pigmenten och håret blir svart, trots att jag använder en ljusare färg.

På fredag ska jag göra en keratinbehandling, men den tar så många timmar att färgningen måste göras i förväg. Förutom avfärgning fick jag en ny ljusare bottenfärg och toning på längderna. Jag satt där i exakt tre timmar. Lyxig egentid!

När jag träffade Jessica, så var situationen en helt annan än vid förra veckans tisdagsmöte. Då var Johanna inlagd på Maria ungdom sedan kvällen innan och jag hade panik. Jessica såg att jag var en hårsmån från att klappa ihop. Men idag såg hon att jag var full av ny energi och strålade. Jag berättade om förra veckans spikraka kurva från det djupaste mörker rakt upp på ett rosa moln. Redan i torsdags snuddar jag vid trädtopparna, när Johanna följde med Josefin och Eveline på deras roadtrip söderut och på söndagen flög jag upp och satte mig bland molnen. Med hjälp av träningen och trevligt umgänge, men främst eftersom Johanna kom hem och sken som en sol.

Mitt humör är verkligen en spegling av Johannas mående. Så är det bara. Hur mycket jag än försöker separera hennes person från min egen, så lever vi i en symbios där vi påverkar varandra. Om jag visar hur hennes mående påverkar mig, så drar vi ner varandra i en negativ spiral. Och tvärtom. När hon är glad blir jag glad och då blir hon trygg och mår ännu bättre.

Eftersom förmiddagen och halva eftermiddagen gick åt till annat, så kom jag inte till gymmet förrän efter klockan tre. Men det var fortfarande lugnt med folk. Det är trevligt att komma en annan tid än den vanliga, för då är det annat folk jag känner och pratar med än annars. Förr tränade jag alltid efter lunch och därför känner jag en del människor vid den tiden också.

Jag har galen träningsvärk idag, efter två dagars hård träning efter tolv dagars vila. Men axlarna kändes pigga, så jag la fokus på dem. Och mer framsida ben än baksida. Och mer triceps än biceps.

Jag gick från gymmet strax efter klockan fem. Två timmar är lagom länge att träna. Då hinner jag igenom alla muskelgrupper drygt två varv.

På vägen hem från tunnelbanan gick jag till Södra station och hämtade två paket med kläder jag beställde i helgen. Better Bodies visade jag i ett inlägg, men jag shoppade för nästan femtusen kronor på Nelly.com i fredags kväll också. Men jag hade ett presentkort på fyratusen, så det kändes nästan gratis. Kanske kommer det en Nelly-haul inom kort. Eller inte. Vi får se...

Nu är Johanna snart hemma och jag ska börja laga den där blomkålsrätten från Hello Fresh. Johanna har varit på stan och på MoS (Mall of Scandinavia) med en kompis. Ännu en dag uppstigen ur sängen! Det är helt otroligt! Jag håller tummarna att det blir en dag till och en dag till. Och att det fortsätter så.

Gillar