Älskade höst

Det är verkligen bästa tiden nu! Alltså den här årstiden. November. Jag har alltid älskat november. Redan på gymnasiet fick vi i uppgift att skriva en uppsats, som hette "Tankar i november" och jag minns hur jag beskrev min kärlek till mörkret, lukten, luften, löven, lugnet och inomhusmyset. Och alla ridturer i skogen. Och advent runt hörnet med lussekattsbak och kalenderljus.

Det här är den tid på året som jag absolut ALDRIG skulle boka en utlandsresa till solen.

Den här tiden är också anledningen till att jag aldrig skulle kunna lämna Sverige och bo i Spanien, Portugal eller något annat varmare och soligare land. Jag MÅSTE få min höst varje år! Om jag mot förmodan måste lämna Sverige, så skulle jag flytta till ett land med samma klimat. Och med årstidsväxlingar.

Genom åren har jag haft både partners och arbetskamrater som knappt lyckas ta sig levande igenom hösten och framförallt november. De har haft det riktigt tungt! Därför är jag väldigt tacksam över att jag ÄLSKAR den här tiden.

Eftersom jag inte vill åka utomlands på hösten och inte under Sveriges sommarmånader, så brukar jag boka mina resor mellan januari och mars. Det är den enda tiden jag kan tänka mig att missa här hemma.

I eftermiddag har jag varit på massage. Åttio minuter benmassage. Vaderna gjorde så galet ont att jag nästan bet hål i massagebritsen. Och framsida lår på framförallt vänster ben (men då låg jag på rygg och kunde inte bita i madrassen). Min nyfunna massör Constantina är verkligen helt grym! Så jävla stark i nyporna.

Jag var helt groggy, illamående och yr, när jag stapplade ut från massagen. Ut i höst-eftermiddagen med höstlöven på marken. I ett fönster hängde det redan julbelysning och jag blev sådär helt lycklig inombords. Som om jag vore förälskad. Inte i en person, utan i hösten, luften och livet. Katarina kyrka var vackert upplyst mot den mörka himlen och jag kände hur mitt illamående blandades med sprittande känslor i magen och bröstet. Känslor av lycka och förväntan.

Sakta vandrade jag hemåt. Längs min gata i stan. Från den ena änden och prick en kilometer åt andra hållet.

Gillar