75-årsmiddag på Diplomat

Idag kom mina föräldrar till Stockholm, för att bjuda oss på middag. De bor på Hotel Diplomat på Strandvägen och vi åt middag i restaurangen där.

Tyvärr kunde inte Johanna stanna kvar. Hon och jag hade tagit en taxi (Bolt) dit och Josefin kom på en Voi. Vi mötte mina föräldrar i entrén och blev visade till vårt bord vid ett fönster. Redan när vi fått menyerna och blev serverade vatten, såg jag på Johanna att hon höll på att få en panikattack. Ögonen blev svarta och hakan darrade. Jag bad Josefin flytta sig, så att jag kunde ta mig ut från soffan jag satt på. Snabbt tog jag Johanna till en soffa längst in i lokalen. Där konstaterade jag att hon inte kunde gå tillbaka till bordet, men vågade jag skicka hem henne ensam? Var hon i skick till det? Jo, det hävdade hon. Och jag trodde henne. Alltså bokade jag en ny Bolt och följde henne ut och väntade på den.

- Mamma, jag klarar inte av så mycket folk, så mycket ljud och så hade jag solen i ögonen. Och det värsta av allt är såna här fina restauranger. Där man blir uppassad och där allt ska vara så fint. Det går bara inte. Jag höll på att flippa.

- Det är lugnt, jag såg det. Och jag förstår! Sunkiga pizzerior i typ Rimbo är mer din grej. Och det är jättebra att du är medveten om det. Man ska undvika platser och människor som gör en obekväm. Jag är heller inte bekväm på fina restauranger. Och jag tror inte att mormor är det heller. Jossan kan gå in i den rollen. Och morfar tycker om det. De flesta kan hantera det, men jag tror att många känner som du.

(Det där med pizzerian i Rimbo är en historia för sig. Det var Johannas födelsedag (14 år) och vi hämtade en kattunge i Rimbo. Redan då vägrade hon äta på restaurang, men av någon anledning fungerade det att äta på den där äckliga pizzerian i Rimbo.)

Taxin kom och Johanna hoppade in. Hon fick lova att beställa mat från Subway. Sedan messade vi ända tills hon kom hem. Jag kände att hon var okej,

Vi andra beställde både förrätt, huvudrätt och efterrätt. Jag valde ett ostron till förrätt, för proteinets skull (och den låga kalorihalten), kyckling (världens minsta grillade) till huvudrätt och en liten tryffel till efterrätt. Och ett glas champagne. Totalt mellan 450 och 500 kalorier. Som en helt vanlig middag.

Klockan nio promenerade jag hem. Det tog exakt en halvtimme. Precis lagom. Det blev drygt 33000 steg idag. När jag skrev in vad jag ätit i Lifesum visade det sig att jag låg på ett kaloriunderskott på 1600 kcal, så jag åt en näve riven ost, en cookie från Subway (Johanna hade beställt ett gäng), min kvällsyoghurt med nyponpulver och ett glas mjölk. Och ligger fortfarande på 1200 kcal minus. Det går inte, så jag måste ta en kvarg och en knäckemacka med ost innan jag lägger mig.

Gillar