4 timmar på gymmet

Idag var jag på gymmet i fyra timmar. Det var inte meningen, men det började nämligen ösregna ute. När jag promenerade till gymmet runt klockan åtta var det varmt och jag hade bara ett kort linne på mig. En stund senare kom regnet och då bestämde jag mig för att träna tills det slutade. Jag kunde ändå inte gå en promenad runt Årstaviken som jag hade tänkt. I stället tränade jag ben i tre timmar och cyklade i en timme. Det betydde att jag fortfarande var kvar på gymmet när Jossan kom klockan tolv för att träna med Farid.

Då gick jag och köpte en kaffe och en fralla, för jag höll verkligen på att tuppa av. Jag hade bränt tusen kalorier på de fyra timmarna. När jag fått i mig maten tog jag lite bilder på Josefin och Farid, innan jag promenerade hem i regnet. I bara tights och sport-behå. Men det var varmt, så det funkade. Jag kunde liksom inte stanna kvar och hoppas på uppehåll hur länge som helst.

Eftersom det regnade passade jag på att sitta vid datorn några timmar. Jag hade lite svårt att fokusera, för Johanna låg i sin säng nästan hela dagen. Hon steg upp för att äta middag och hon följde med till optikern för att hämta sina blå linser, men sedan la hon sig igen. Det tar såååå mycket energi att befinna sig i samma hem som en sängliggare! När jag sa det till henne, så förklarade hon att det är därför hon döljer för mig när hon mår dåligt. För att jag blir helt psyko och springer ut och in hela tiden och inte kan koncentrera mig på något. Det blir liksom en ond cirkel, eftersom hon mår ännu sämre av det. Och om hon INTE visar att hon mår dåligt, så känner jag det ofta i alla fall och springer ut och in och tjatar och pressar henne. My god, jag blir galen på oss båda två ibland, hur vi drar ner varandra i en negativ spiral.

Därför tog jag en lång promenad efter middagen. Sju kilometer. Regnet hade försvunnit och solen tittade fram. Klockan var mellan 19 och 20:30. Efter ungefär halva rundan fick jag ett sms av Johanna, där hon skickade en bild på att hon fixade sina naglar. Plötsligt kände jag mig hur lätt som helst. Och det är hon fullt medveten om, att det blir den effekten. Att det lugnar mig och gör mig trygg, när hon visar mig att hon tar sig för något. Att hon inte ligger i sängen. Och att det är lättare för henne att ta sig samman, när jag inte är hemma och springer och vaktar.

Nu blir det lite kvällsmat. Jag har ett stort kaloriunderskott att fylla. I och med den här måltiden får jag i mig nästan EXAKT den mängd protein jag ska. Det fattas bara 3 gram och det ligger inom felräkningsmarginalen, haha!

Gillar