2022 - lägga ner bloggen?

Inför varje nytt år funderar jag igenom vad jag har i mitt liv, vad jag vill behålla och vad som ska få följa med mig in på det nya året. Och vad jag vill ta in i mitt liv under det nya året.

Som ni redan vet har jag ägnat de senaste veckorna år att rensa, sortera, organisera och slänga saker. Allt från garderober, köksskåp och källarförråd till bilder på telefonen. Jag håller på att ta mig igenom olästa böcker och har börjat fika med personer jag vill ha kvar i mitt liv.

För att göra plats för nya saker behöver annat plockas bort och utrymme skapas. Visserligen har mitt liv haft ett överflöd av TID det senaste året, men utrymme i kalendern mäts inte alltid i klocktid.. Minns ni inlägget om klocktid respektive psykologisk tid? I mitt fall är det (just nu) den psykologiska tiden som inte räcker till. Den tid jag orkar vara bland folk, delta i sociala sammanhang och ha konversationer är starkt begränsad.

Därför måste jag skapa utrymme i form av social energi.

Ett sätt är att införa en träningsfri dag i veckan. Att inte slösa social energi på att åka tunnelbana och hänga på gymmet och prata/träffa/vara bland/se folk där.

Ett annat sätt som jag redan infört (och ständigt måste kämpa med) är att begränsa chatt/meddelanden på sociala medier. Men det kommer ständigt in nya människor i mitt liv, som inte känner till mina "regler" och det är lika svårt varje gång att sätta gränsen. Ofta krävs det en himla massa skrivande och förklarande, vilket i sig tar en jävla massa energi. Och ger mig ont i handen och armen.

Tanken har inte slagit mig förrän idag, men när jag tänkte tanken kändes den helt rätt. Nämligen att sluta blogga. Bloggen tar mer energi än det ger. Och inläggen är ganska meningslösa och likadana. Jag vill och behöver skriva, men måste hitta ett forum som ger något tillbaka. Just nu är det andra saker som ger mig mer. Jag är väldigt aktiv i diverse grupper och sidor på bland annat Facebook och jag är lite sugen på att engagera mig politiskt. Men då måste jag ha ett överflöd av psykologisk tid.

Eftersom jag inte har bestämt mig till 100% än eller kanske ångrar mig, så raderar jag inte bloggen eller avslutar mitt konto omedelbart. Men jag kommer inte att logga in här för att läsa andra bloggar (vilket jag aldrig för) eller meddelanden.

Over and out.

Bilder från gymmet idag:

Gillar