11200 steg i ösregnet

Strax innan klockan fyra kom jag hem från naprapaten. Han gjorde underverk med min kropp idag. Framförallt mina fötter. De gjorde så galet ont när han höll på att jag bar nära att dö, men efteråt hade jag lust att gå och köpa ett par tolvcentimetersklackar. Och jag förstod varför jag inte kunnat gå i ens femcentimetersklackar de senaste tio åren. Fötterna har varit som låsta skruvstäd.

Om jag har tur är det "bara" sådana låsningar som påverkar hela kroppen och ryggen och inte något diskbråck. Men det får röntgen visa. Tillsvidare tänker jag gå till min älskade naprapat Victor som jag inte kan leva utan. Jag har nog varit där 40 gånger sedan hösten 2019. En halv förmögenhet men värt varenda öre.

När jag var klar packade jag in mig i gummistövlar och regnkappa igen. Jag ljuger inte när jag säger att regnet har öst ner med samma intensitet hela dagen. Utan en enda sekunds lättnad. Till och från tunnelbanan på morgonen. In och ut på gymmet. In och ut på gallerian i Liljeholmen. In och ut från tunnelbanan till Östermalm. Och in och ut på Picard på Karlavägen efter naprapaten. Varje gång har jag dragit upp luvan, knäppt alla knappar och knutit snörena runt ansiktet. Men nu ska jag inte ut mer idag. Inte vad jag har planerat. Jag har faktiskt fått ihop drygt 11000 steg idag. I gummistövlar. Det får räcka.

Picard köpte jag lite frysta helfabrikat. Vegetariska. För att ha hemma. Det blir väldigt mycket billigare än både Foodora och att laga själv (om jag måste köpa hem en massa ingredienser). Jag har bara handlat på Picard en enda gång tidigare och det var till Josefins 17-årsfest för drygt tre år sedan. Varför har jag inte tänkt på det? De har massor! Jag ser på hemsidan att man kan få hemleverans också. Perfekt ju!

När jag kom hem gick jag upp till Johanna. Nu rörde hon på sig och verkade inte riktigt lika död. När jag gick ut från hennes rum kraxade hon:

- Mamma, kan du hämta en Redbull till mig?

Yes! Nu tänkte hon tydligen vakna. Om jag börjar med en mugg kaffe, så kan jag säkert börja med middagen om en stund. När hon har vaknat till. Jag har ställt fram ett paraply och ett par foppatofflor vid balkongdörren, så att hon kan gå ut och röka utan att bli dränkt. Just idag vill man varken vara rökare eller hundägare. Vilket jag inte vill någon annan dag heller.

Gillar