02:21

Ovanstående foton är tagna klockan 02:21. Det vet jag med säkerhet, eftersom jag la ut ett av dem på Instagram Stories med tidsangivelse.

Exakt 2 timmar och 21 minuter hann jag dessutom sova (enligt Sleep Cycle) innan jag vaknade och inte kunde somna om. Dels var det för varmt och dels har jag för många tankar i huvudet. Sedan allt kraschade igen för tre veckor sedan, så har jag (naturligtvis) behövt ta Theralen för att kunna sova och somna om (om jag vaknar). Men igår kväll kom vi hem för sent, för att jag skulle kunna ta några droppar. Helst vill jag ta dem minst tio timmar innan jag ska stiga upp och minst tolv timmar innan träning. Därför kunde jag inte ta dem efter klockan 22, eftersom jag ska träna klockan nio. Med PT. Då vill jag inte vara Theralen-seg. Frågan är dock om det är bättre att träna efter bara ett par timmars sömn...? Med facit i hand skulle jag tagit ett par droppar.

När jag vaknade lyste det hos Johanna. Hon låg i sängen och spelade Hayday för fullt. Hon såg stressad (men glad) ut. Jag fick uppfattningen att hon har väldigt mycket att göra på sina gårdar nuförtiden, eftersom hon inte har spelat på ett tag. Men hon var snart färdig (med skördarna?) och skulle ta en glass och sedan sova. Jag vet inte om hon har lyckats med det, men det är i alla fall släckt i hennes rum nu. Klockan har hunnit bli 02:42.

Jag hade ingen aning om att det är såhär ljust ute redan vid den här tiden. Har det ens varit mörkare? Det var minst lika ljust när jag gick och la mig klockan elva.

Just nu sitter jag på balkongen i bara nattlinne. Det är inte kallt överhuvudtaget. Tvärtom. Det känns som en natt utomlands. Jag dricker kaffe, för att förhoppningsvis kunna somna om. Jag har inga problem med kaffe, oavsett tid på dygnet. Tvärtom. Lika mycket som det piggar upp, lika mycket gör det mig avslappnad och trött. Och jag äter en skål med Weetabix. När jag kollade Lifesum kunde jag konstatera att jag låg på minus 700 kcal igår, vilket också kan vara en orsak till sömnsvårigheterna. Min kropp skrek efter mer näring och energi, för att kunna återhämta sig under natten.

Under tiden jag sitter här har jag satt igång AC:n i mitt sovrum en våning upp. Det ljudet är det enda jag hör, förutom några måsar som skriker på något hustak längre bort. I övrigt är staden tyst. Inte ens någon siren hörs. Men det kanske beror på att fläkten överröstar alla andra ljud. Det är därför jag inte kan ha den igång när jag sover. Jag måste kyla ut rummet INNAN jag lägger mig. Vilket jag hade gjort igår kväll också, men det hade blivit varmt igen. För varmt för att kunna somna om.

När jag skrivit klart detta ska jag försöka sova. Jag ska borsta tänderna, läsa ett par sidor och låtsas att det är kväll och inte natt. Det brukar gå lättare då.

Gillar